Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 2 juni 2016

2/6 Ryssland får snart ett tyst stridsfordon med hybridmotor

Bilden visar en BTR (ung. pansartransportfordon)

I Rysslands har man utvecklat, testat och förbereder leverans till trupperna av ett hjuldrivet stridsfordon med hybridmotor och elektrisk transmission. Detta berättade på torsdagen den 2 juni chefen för ”Voenno-promysjlennaja kompanija” Aleksandr Krasovitskij.
”Innehållet är helt utarbetat av oss, innan en snar framtid skriver vi under den sista akten med Försvarsministeriet. Jag tror, att under nuvarande strider behöver man ett tyst stridsfordon, det kommer att efterfrågas”, - säger han till Lenta.ru


År 2013 tillkännagavs att ett projekt var klart med ett stridsfordon med en hybridmotor och elektrisk transmission (NIR ”Krymsk”). Utvecklingen var gjort på ett chassi från en BTR-90 ”Rostok”.
Molekulär energibehållare medger framförande av fordonet under viss tid praktiskt taget tyst. Det speciella med elektrotransmission och hybridmotor är att de ger precis styrning och fullt automatiserat framdrivande, även i kolonner med fordon.
När motoreffekten är hälften jämfört med en standard-BTR, har fordonet vid tester visatbättre köregenskaper och dragit mindre bränsle. På flygfältet i Kubinka lyckades en 22 ton tung prototyp accelerera upp till 80 km/tim på 33 sekunder. Maxhastigheten var 97 km/tim. Vid en hastighet av 40 km/tim kan fordonet färdas 940 kilometer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar