Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 1 juni 2016

1/6 ”Admiral Essen” överlämnad till Försvaret


Fregatt ”Admiral Essen”

Nybyggnadsvarvet ”Jantar” har avslutat byggnationen av den andra fregatten ur projekt 11356 för Rysslands försvarsministerium. Mottagnings-överlämningsakten skrevs under av ledningen för varvet och en företrädare för beställaren, meddelar på onsdagen den 1 juni, RIA Novosti.
I praktiken innebär detta, att vi genomfört vad som ålagts oss enligt kontraktet att bygga fartyget”, - underströk presstjänsten vid varvet.


Enligt Flottans traditioner anses, att fartyget faktiskt överförts till Flottan när Andreasflaggen ceremoniellt hissats ombord. När denna viktiga händelse skall ske, tillkännages inom de närmaste dagarna.
Det skulle ha skett den 27 maj, efter att mottagningsakten skrivits under den 26 maj. Överlämningen flyttades fram då fartyget var tvunget att göra et kontrollutlöp till sjöss.
”Admiral Essen” är det andra fartyget ur projekt 11356 som byggts för Rysslands flotta i Svarta havet.
Beväpningen består av robotsystem ”Kalibr-NK”, luftvärnsrobotsystem- och artilleri-anläggning A-190 kaliber 100 mm, torped- och ubåtsjaktvapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar