Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 12 januari 2016

12/1 Besättningen till ”Admiral Makarov” är klar



Enligt uppgifter från Rysslands försvarsdepartement är ”Admiral Makarov” det tredje fartyget i en serie av fregatter ur projekt 11356, som byggs för Rysslands svartahavsflotta vid nybyggnadsvarvet ”Jantar”.

Moskva, 12 januari – RIA Novosti. Besättningen till svartahavsflottans nybygge ”Admiral Makarov” flög på tisdagen från Sevastopol för specialutbildning vid utbildningscentret i Sankt Petersburg. Besättningen är helt klar med officerare och kontraktsanställda, meddelade chefen för presstjänsten vid svartahavsflottan kommendör Vjatjeslav Truchatjev.
”Svartahavssjömännen skall få det nya fartyget från varvet i Kaliningrad under första halvan av år 2016. Besättningen under fartygschefen kommendörkapten Georgij Brejev består av officerare och kontraktsanställda”, - sade Truchatjev.
De två storasystrarna ”Admiral Grigorovitj” och ”Admiral Essen” genomför provturer med fasta besättningar och skall därefter gå till sina hemmahamnar vid svartahavsflottan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar