Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 14 januari 2016

14/1 Centret för utbildning av fartygsburet flyg i Jejsk startar på reguljär bas i mars

NITKA (Наземный испытательный тренажер корабельной авиации), markbaserad testanläggning för fartygsburet flyg, i Jejsk, börjar utbilda marinflygare på reguljär bas i mars innevarande år, meddelade chefen för marinflyg generalmajor Igor Kozjin.
”Från mars månad planerar vi börja med reguljära flygningar på den nya basen”, - sade han i en sändningen från TV-kanalen ”Rossija24”.
Jag påminner om, att testflygare började jobba på NITKA i Jejsk redan 2015. ”Vi har gjort ett bra jobb i Jejsk. Vi planerar att göra mer tester på NITKA i Jejsk”, - sade han, efter att ha tillagt, att där planeras utbildning av flygare, som skall jobba på de framtida hangarfartygen. Dessutom, vid utbildning av flygare kommer även komplexet i Sakach på Krim att deltaga.
Tidigare har ryska hangarfartygsflygare utbildats på övningfältet NITKA på Krim. Byggnationen av ett liknande komplex i Jejsk startade år 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar