Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 13 januari 2016

13/1 BDK ”Ivan Gren” påbörjar provturer i slutet av januari

BDK ”Ivan Gren” ur projekt 11711

Varvsprovturer med det första stora landstigningsfartyget (BDK) ur projekt 11711 ”Ivan Gren” påbörjas i slutet av januari, exakt datum ännu ej satt av Rysslands Flotta.
”Vi har klart för oss den närmaste framtiden för fartyget. Nu försöker vi avsluta testerna vid kaj och skicka iväg henne på provturer” – det är fråga om slutet av januari”, - meddelade till RIA Novosti pressekreteraren vid nybyggnadsvarvet ”Jantar” Sergej Michailov.


Han sade också, att överlämnandet till Rysslands Flotta ännu så länge inte bestämts, då det till stor del beror på utgången av provturerna.
Tester vid kaj påbörjades 9 oktober 2015.
I december ifjol meddelade generaldirektören för Nevskoje konstruktionsbyrå Sergej Vlasov, att ”Ivan Gren” skall överlämnas till Rysslands sjöstridskrafter i början av år 2016.
BDK-projektet 11711 kan transportera ombord 13 tanks eller 36 BMP, och dessutom upp till 300 marininfanterister. Beväpningen ombord består av tre sexpipiga 30-mm artilleri-anläggningar och två transporthelikoptrar Ka-29. Fartygen ur projektet har ett deplacement om 5000 ton och klara autonomt uppträdande under 30 dygn. Landstigarna ur detta projekt kan komma upp i en hastighet om 18 knop. 
Längd – 120 meter, 
bredd – 16,5 m, 
besättning – 100 man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar