Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 november 2014

19/11 ”Jaroslav Mudryj” satt kurs mot Sri-Lanka

19 nov 2014
Östersjömarinens fregatt ”Jaroslav Mudryj”, som  är ute på långresa, har lämnat Malajiska hamnen Penang och satt kurs mot Malackasundet, som sammanbinder Stilla havet med Indiska oceanen. Efter passage av sundet går det ryska stridsfartyget ut i Bengaliska viken och sätter kurs mot ön Sri-Lanka.
I Penang har fartyget varit sedan den 14 november. Under uppehållet har de ryska sjömännen genomfört nödvändiga arbeten, okulärbesiktigat fartyget och fyllt på förråd av vatten och bränsle, meddelar Rysslands försvarsdepartement.

SKR (=fregatt) ”Jaroslav Mudryj” avgick från ÖM:s huvudörlogsbas Baltijsk den 9 augusti. Under resan har fartyget tillryggalagt cirka 12 000 nautiska mil, besättningen har besökt hamnen Salalah (Oman), spanska enklaven Ceuta på Nordafrikanska kusten, La-Valetta på Malta, Karachi i Pakistan och Djakarta i Indonesien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar