Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 18 november 2014

18/11 Fregatt ”Admiral Gorsjkov” till sjöss


18 nov-14

Den 18 november, har fregatten ur projekt 22350 ”Admiral flota Sovjetskogo Sojuza Gorsjkov”, byggd vid ”Norra varvet/Severnaja verf” i Sankt Petersburg, för första gången löpt ut till sjöss. Fartyget kommer att genomföra varvsprovturer vid Östersjömarinens baser.
Detta meddelas officiellt på ryska Försvarsministeriets hemsida.
Under den första etappen av testerna kommer man att kontrollera fartygets egenskaper, huvudmaskinen, fartygssystem och utrustning. Framför allt rör det sig om, framdrivning, styrutrustning, hjälpmaskineri, sambandssystem, navigations och ankarutrustning. Varvsprovturerna är ett av de viktigaste stegen för färdigbyggandet av fartyg, och genomförs för att säkerställa att allt fungerar enligt specifikationer och ritningarna.
Fartyget kölsträcktes år 2006. Tidigare har meddelats, att anledning till försenad leverans var problem med artilleripjäsen. Fregatter ur projekt 22350 av projekterade av ”Severnoje PKB” [Norra Projekt- o KonstruktörsByrån) och avsedda för oceanfart. 

Fartygsdata:
Fartygets deplacement – cirka 4500 ton
Längd – 130 meter. 
Seglationsdistans uppgår till mer än 4000 nautiska mil. 
Beväpningen består av 130-mm artilleripjäs, sjömåls-, ubåtsjakts- och luftvärnsrobotar. 
Plats finnes för en helikopter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar