Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 november 2014

19/11 ÖM:s ”Sibirjakov” återvänt till obas Lomonosov

19 nov. 2014 Foto: ”Sibirjakov” ur projekt 865
Östersjömarinens (ÖM:s) forskningsfartyg ”Sibirjakov” har efter en långresa återvänt till sin fasta baseringsort – Lomonosov i Leningrads oblast.

Under resan, som varat drygt 1,5 månad, har besättning och specialister under ledning av chefen för ÖM:s hydrografiska tjänst kommendör Andrej Anisin genomfört avancerade forskningar i Medelhavet och Atlanten, för att samla in hydrografiska uppgifter för korrigering av sjökort och manualer för sjöfart, meddelar Försvarets presstjänst.

Efter en kortare vila, påbörjar specialister bearbetning och analys av forskningsresultaten för att förbereda rekommendationer.

Rutten har gått via Östersjön – Nordsjön – Medelhavet och Atlanten. Totalt har fartyget lagt bakom sig mer än 8 000 nautiska mil, besökt hamnen La-Valetta i republiken Malta.

Det planerade besöket i Monaco för att deltaga i internationella hydrografiska konferensen ställdes in.
”Sibirjakov” har återvänt i tekniskt gott skick och skall, efter påfyllning av nödvändiga förnödenheter, fortsätta med sina predestinerade uppgifter, noterar Rysslands Försvars-ministerium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar