Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 21 november 2014

21/11 Första Il-76MD-90, byggd inom GOZ, levererad för specialutrustning

21 nov 2014
En nya Il-76MD-90 blev det första flygplanet, byggd vid ZAO ”Aviastar-SP”, som ingår i statliga koncernen ”Förenade flygfabriker” (OAK, där staten har 84,33% av aktierna), inom ramarna för det statliga vapenkontraktet [GOZ] för tunga transportflygplan.
”Aviastar-SP” flygfabrik ligger vid flygplatsen  Uljanovsk.Vostotjnyj
Kärran skall nu till Berievs fabrik i Taganrog, där den skall utrustas för ”speciella ändamål” inom Rysslands Flygstridskrafter.
Vid den högtidliga överlämningsceremonin den 21 november deltog en massa högdjur som guvernören för Uljanovsk Sergej Ivanovitj Morozov, presidenten för OAK M.A. Pogosjan, generaldirektören för Iljusjin Sergej Aleksejevitj Sergejev samt GD:arna för ”Aviastar-SP”, ”Beriev” och OAO ”OAK-transportnye samoljoty”, dock inte att förglömma ryske flygvapenchefen Viktor Bondarev.
 ZAO ”Aviastar-SP” – Rysslands största flygföretag. Det specialiserar sig på tillverkning av transportflygplan Il-76MD-90A, pax- o transportflygplan Tu-204, service o underhåll av tp-flyg An-124 ”Ruslan”. Företaget genomför garanti och efterservice av flygmateriel. ”Aviastar-SP” deltar i samarbete med tillverkning av den nya medeldistans-passagerarkärran MS-21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar