Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 november 2014

19/11 Ryssland överför radarstationer och jaktflyg mot gränsen

19 nov 2014, Andrej Lysenko

Talmannen för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd [SNBO] Andrej Lysenko tillkännagav, enligt uppgifter från myndigheten, att koncentrationer av Rysslands Väpnade styrkor iakttagits på ryskt territorium nära gränsen till Ukraina.
”Sammandragningar av ryska trupper iakttages i områdena, som gränsar mot Ukraina. I synnerhet gäller det, till flygplatsen Millerovo i Rostov oblast dit ett flygförband förflyttats, från staden Perm. Till gränsen mot Ukraina har radarstationer och jaktflygplan MiG-31 förflyttats, vilka kan kontrollera luftrummet över hela Luganskregionen”, - sade han.
Vid Rysslands försvarsministerium kunde man inte kommentera dessa uppgifter från SNBO, meddelar RBK.
Tidigare har befälhavaren NATO:s styrkor i Europa, general Philip Breedlove, tillkännagivit, att under de senaste två dagarna har ryska tanks överskridit Ukrainas gräns och gått in i den östra delen av landet. Samtidigt kallar Rysslands försvarsdepartement dessa påståenden som ”ogrundade”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar