Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 november 2014

19/11 OAK och OSK orienteras mot civil produktion

19 nov 2014.      Fotot: MiG-35
Idag, den 19 november, vid ryska regeringen tog man upp frågan om långsiktig programutveckling vid de två största aktiebolagen – ”Förenade flygbolaget” [OAK] och ”Förenade varvsföretaget” [OSK]. Ett av huvudmålen för företagen blir ökning av den civila produktionen och att komma ut på utländska marknader.
Idag är huvudinriktningen vid företagen ”statliga försvarsbeställning av militär materiel”, sade regeringschefen Dmitrij Medvedjev.
”Det behövs en mer ekonomisk stabilitet av de strategiska sektorerna, varför orderportföljen bör vara mer diversifierad. Det är nödvändigt att utveckla och öka den civila produktionen”, - anmärkte han.

Dmitrij Medvedjev sade också, att till år 2030 planeras en ökning av andelen för militär-tekniskt samarbete från 10 till 25%, andelen civil produktion – till 22 %. Huvudsyftet för OAK är att till år 2025 bli tredje största flygplanstillverkare i världen [efter ”Boeing” och ”Airbus”] , med såväl militär som civil produktion. För att nå dit krävs en rad årgärder. Till exempel, ökning av produktiviteten 7,5 gånger jämfört med år 2012 och öka produktionen av konkurrenskraftiga civila flygplan, vars andel skall uppgå till 50 %.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar